Apple анализаторът и всеизвестен "пророк" Мин-Чи Куо предостави сведения за първия уикенд от пускането в продажба на новите iPhone XS, iPhone XS Max и Apple Watch 4. iPhone XS Max е категоричен първенец по потребителски интерес с продажби, надхвърлящи тези на iPhone XS от 3 до 4 пъти.

Най-популярен е вариантът с 256 GB памет, като търсенето на 512 GB-овия модел навярно е възпрепятствано от недостига на бройки. В момента Samsung е единственият сигурен доставчик на 512 GB NAND флаш памети за Apple и не може да посрещне търсенето сама.

Откъм цветове златният и сивият са "значително" по-популярни от сребърния, твърди Куо. Според анализатора доставките на iPhone XS Max ще се увеличават плавно през последното тримесечие на годината благодарение най-вече на търсенето в азиатския пазар и настъпването на празничния сезон.

Позовавайки се на информацията, с която е привилегирован да разполага, Мин-Чи Куо изразява убеждението си, че iPhone XR ще се продава много добре в качеството си на по-убедителен ъпгрейд за собствениците на по-стар iPhone, отколкото iPhone 8.

Анализаторът също е уверен, че проблемното досега производство на екрани за iPhone XR ще се стабилизира в средата или края на октомври - точно навреме за старта на предварителните му поръчки на 19 октомври.

Що се отнася до Apple Watch 4, при него търсенето е "много по-добро от очакваното". Поради това количествата остават ограничени, докато Compal не се включи като втори доставчик на часовника заедно с Quanta през ноември. С оглед на интереса към умния часовник анализаторите са повишили прогнозите си за доставки през 2018 г. от 18 млн. до 19.5 млн бройки.

Като цяло нещата видимо вървят добре за Apple и новите им мобилни продукти. За съжаление сред първите, сдобили се с някой от новите модели, се надига вълна от оплаквания за нестабилна LTE и Wi-Fi връзка. Качеството на сигнала изглежда варира много спрямо местожителството на потребителя и е твърде слабо при 5 GHz Wi-Fi мрежи.

Ако Apple действително е "оплескала" нещо при модемите на новите устройства, не се знае със сигурност дали проблемите ще могат да бъдат решени чрез софтуерна актуализация.

От друга страна, потребителите изразяват задоволство от по-високите скорости на мобилен трансфер на данни, постигнати благодарение на новите радиотелекомуникационни технологии в iPhone XS, като 4x4 MIMO, QAM и LAA. Но за всеки случай имайте едно наум, когато се сдобиете с нов iPhone XS или XS Max.