ЪПДЕЙТ: Deadline впоследствие опроверга новината, че Тод Филипс вече работи по продължение на Joker, а също че за момента режисьорът не е преговарял за продължение с Warner. 

Неизбежното (май) ще се случи – положителните отзиви и високите приходи довеждат до продължение на актуалния хит Joker. Малко след като стана ясно, че Хоакин Финикс вече е дори претендент за "Оскар" за най-добър актьор, Deadline твърди, че ще видим втора част на лентата. За момента все още нямаме получен официален анонс от Warner.

Наскоро Joker премина 1 милиард долара приходи и докато продължава да изкарва солидно количество финикийски знаци в чужбина, режисьорът Тод Филипс вече води преговори отново да седне начело на продължението. Нещо повече, въпреки че е известна с това, че ревниво пази DC комиксите и всички досегашни филмови сделки за тяхната екранизация са били неизбежно само за по един филм, Warner Bros. обсъжда идеята за още филми, разказващи произхода и историята на прочутите комикс герои.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Joker е четвъртият филм от вселената на DC, който достига 1 милиард долара приходи, след като това вече направиха Aquaman от 2018 г., The Dark Knight Rises от 2012 г. и The Dark Knight от 2008 г. Но с бюджет само от 60 милиона долара Joker ще донесе над 500 милиона долара чисти печалби. Доста ще натежи и джобът на самия Филипс, който се отказа от твърда сума срещу процент от приходите. Очаква се той да спечели 100 милиона долара за себе си. Филипс имаше подобна сделка и за първия Hangover филм, който през 2009 година изненадващо генерира 467 милиона долара при бюджет от само 35 милиона.

Що се отнася до следващата история, превърната във филм, очакванията са това да бъде милиардерът Lex Luthor или тираничният владетел Darkseid.   

Очакваме официален анонс от Warner. Освен ако твърденията, описани в този текст, се окажат неверни.

Виж още: Geeks Talk: Какво ни спечели в топ филмите за 2019 г. (ВИДЕО)

Тагове:
Още от Play