Филмът по комиксите на DC Joker премина границата от 1 млрд. долара в глобалните продажби на билети този уикенд, като стана първият филм с R-рейтинг, който направи това.

R-рейтинг изисква всички на възраст под 17 години да могат да гледат филма в кино единствено ако бъдат придружени от възрастен.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Понастоящем Joker е номер 7 на класацията на американския бокс офис този уикенд, като филмът Ford v Ferrari оглавява класацията с печалба от 31 милиона долара.

Военноморската драма от Втората световна война Midway беше втора този уикенд, като взе 8.8 милиона долара.

Новият филм от серията Charlie's Angels може да успее да се утвърди на трето място. Рибутът с участието на Кристен Стюарт и актрисите от Обединеното кралство Наоми Скот и Ела Балинска спечели 8.6 милиона долара между петък и неделя.

Joker стана най-печелившият филм по комикси за всички времена в началото на този месец.

Той достигна 1 млрд. долара, въпреки че все още няма премиера в Китай, където задграничните издания с твърде много секс или насилие могат да бъдат блокирани от властите.

Най-близките му конкуренти с R-рейтинг са Deadpool 2 (785 милиона долара) през 2018 г. и предшественикът му от 2016 г. Deadpool (783 милиона долара) - двата с участието на Райън Рейнолдс.

Виж още: Netflix и Полша се карат заради концлагерите

 

 

 

Тагове: