Рекордът за най-много гледания в YouTube на южнокорейската група BTS издържа само година, макар че едва ли ще се изненадате кой е неговият нов притежател. К-pop групата Blackpink успя да счупи рекорда за най-много гледания за 24 часа, след като клипът към нейния нов сингъл How You Like That събра близо 83 милиона гледания срещу 74.6 милиона за Boy With Luv на ВТS. Много вероятно е видеото да стане първият клип, достигнал 100 милиона гледания – постижение, постигнато за две денонощия.     

Всъщност Blackpink държаха рекорда преди BTS c Kill This Love, но част от гледанията бяха като реклами, а YouTube спря да брои рекламите към гледанията миналия септември, така че сегашното постижение на Blackpink отразява по-правилно реалната бройка на техните зрители. 

Новият рекорд не е никаква изненада, независимо от стряскащата статистика. К-pop феновете са много активни онлайн, особено като става въпрос за големи звезди като Blackpink, а продължаващата пандемия увеличава шанса повече хора да са у дома и да гледат клипове. Все пак, имайки предвид, че бе необходима цяла година, за да падне рекордът, изглежда, че в момента за даден клип е по-трудно да стане незабавен успех.  

Виж още: Хенри Кавил ще играе Superman в поне още един филм

*Снимки: Blackpink

 

Тагове: