Летният блокбъстър Tenet на режисьора Кристофър Нолaн ще бъде забавен, обяви Warner Bros. Причината е новият скок в случаите на коронавирус в САЩ през последните седмици. В резултат премиерата на Tenet е отложена от 31 юли за 12 август. Студиото все още настоява 200-милионният филм да дебютира в кината, но трябва да се съобрази със здравната ситуация. Трилърът Tenet очевидно е прекалено високобюджетен, за да бъде пуснат директно за стрийминг, както се случи с много други филми тази пролет.

Самият Нолaн е известен с това, че е голям поддръжник на кино изживяването и един от големите застъпници за това кината да отворят възможно най-бързо – а Tenet да бъде филмът, който ще отбележи завръщането в салона.

Tenet вече беше забавен веднъж от 17 на 31 юли, а зад кулисите кипи конфликт между Нолан и Warner Bros. относно това, кога точно да излезе на голям екран. Студиото иска Tenet да бъде отложен за по-печеливш момент, но в същото време не рискува да дразни Нолaн, който е финансово успешен режисьор.  

С изместването на Tenet за август всички погледи са насочени към Mulan, който в момента е насрочен за 24 юли, което ще го направи първия летен блокбъстър, освен ако Disney не реши да го отложи също. 

Виж още: Web камерата на Бил Гейтс е нечовешка (СНИМКИ)

 

Тагове: