Коронавирус пандемията наложи поредица от отлагания на филмови премиери през последните два месеца поради затварянето на киносалоните. Поредната такава новина идва от студиото Lionsgate, което промени премиерната дата на няколко свои филма, сред които очакваният с голям интерес John Wick 4.

Първоначално John Wick 4 беше с насрочена премиера на 21 май 2021 г., но сега е отложен чак за 27 май 2022 г. Освен това компанията променя премиерата на Spiral: хорър спиноф на поредицата Saw, която вече ще се появи на досегашната премиера на John Wick 4, а не тази година, както се очакваше.  

The Matrix 4 е друг предстоящ филм с Киану Рийвс, който е насрочен за 21 май 2021 г. Забавяйки John Wick 4, Lionsgate ще избегне сблъсъка на двата хита с Киану Рийвс.

За сметка на затворените кина по цял свят стриймингът отбелязва нови рекорди в периода на пандемията. Много филми, които трябваше да се появяват през пролетта, пропуснаха кинопремиерите и се появиха направо в дигитален формат. Друг е въпросът, дали тази тенденция ще се запази, защото определени филми се гледат най-добре на голям екран и кината все още предлагат изживяване, което трудно можете да получите у дома. 

Виж още: QLED телевизорите на Samsung са най-щадящи за очите

Тагове: