Войната с Танос идва и нищо не може да я спре! Премиерата на „Отмъстители: Война без край“ ще се случи на 27 април и едно е сигурно: това ще бъде филм кулминация, в който със сигурност ще има жертви. От всички Отмъстители, които ще видим, е твърде вероятно да загубим поне един (а може би и повече) от добре познатите и обичани лица. Кой обаче ще падне в битката с огромния извънземен воин? Ето кои са предсказанията, които се вихрят масово по фен форумите само седмица преди премиерата – по ред на най-голяма вероятност.

Капитан Америка – 100% вероятност

За този супергерой всеобщото мнение е, че почти със сигурност ще загине. Крис Еванс разкри в свое интервю наскоро, че след „Отмъстителите 4“ смята да „окачи щита си“ и да спре да развива героя си занапред. Разбира се, не можем да сме съвсем сигурни, че актьорът има предвид, че героят му ще загине, но вероятността е доста голяма. Още повече, че предстои грандиозната поява Капитан Марвел, а тя е нещо като женският вариант на Капитан Америка, с почти същите умения и сили – затова продуцентите може да преценят, че не е интересно да имат двама почти еднакви супергерои.

Хоукай – 100% вероятност

Нещо, което отбелязват феновете е, че Клинт Бартън отсъства до голяма степен от рекламните и маркетинг материали, с които се промотира филмът. Възможно е причината да е, че Хоукай скоро ще напусне вече не толкова сплотения екип на Отмъстителите и ще падне в битката. В комиксите обаче Хоукай инсценира смъртта си и впоследствие се завръща като друг супергерой – Ронин. Не е изключено сценаристите да са решили да включат именно този обрат и тук.

Локи – 98% вероятност

Той може да бъде определен само като „най-любимия на всички злодей“. Загубата на Локи със сигурност би боляла, но смъртта точно на този герой е нещо, към което Танос определено ще се стреми. Локи има нещо, което Танос иска – един от космическите камъни, които събира. И какъв по-добър начин пътят на Бога на танците да приключи точно когато върши нещо благородно и се опитва да помогне на брат си Тор и неговите приятели да спасят света от чутовно зло?

Небула – 80% вероятност

Небула, една от дъщерите на Танос, ще бъде един от главните играчи в „Отмъстители: Война без край“ и нейният край е нещо, което много фенове и сайтове предсказват. В момента Небула си партнира с Отмъстителите след събитията в „Пазители на галактиката Vol.2” и съвсем не е завършила отмъщението си към баща си. Това отмъщение обаче може да завърши фатално за нея.

Вижън – 75% вероятност

Един от Камъните на безкрайността, които Танос иска, се намира не другаде, а вграден в челото на андроида Вижън. Нужно ли е да казваме повече? Твърде е вероятно точно заради това – и съдейки по случващото се в трейлърите до момента – да загубим Вижън завинаги. Все пак има шанс това да е просто заблуда и сплотените сили на всички замесени да предпазят Вижън, а вместо него да се жертва някой друг, докато неговият живот бъде спасен.

Гамора – 75% вероятност

Втората дъщеря на Танос, която ще се изправи срещу него във филма, и отново това може би ще доведе до нейната смърт. Гамора е част от Пазителите на галактиката, а никой не може да отрече, че характерът ѝ е доста импулсивен и избухлив. Тя и е човекът, който знае най-много за Танос и предупреждава останалите за това, което могат да очакват, но има голяма вероятност да реши да се изправи сама срещу баща си в геройско изстъпление. Така Гамора е един от централните кандидати в спекулациите за герои, които ще загинат този път.

Бойна машина – 60% вероятност

Очакванията към Бойна машина (War Machine) да загине са най-вече поради факта, че той е смятан от феновете за един от „най-заменимите“ Отмъстители. Той вече претърпя сериозни поражения в „Капитан Америка: Гражданска война“, а мнозина отбелязват, че бронята на Бойна машина никога не бива обновявана, поне не привидно.

Стар Лорд – 40% вероятност

Да, изглежда невъзможно да е точно той, нали? И все пак има шанс точно любимият и забавен Стар Лорд да напусне бойното поле, загубил живота си. Питър Куил е и този, който освен Железния човек и Капитан Америка има доста алфа кръв и ще се опитва всячески да завзема ръководството. Някои фенове отбелязаха и че при изписването на имената на плаката на „Война без край“ името на Крис Прат е поставено последно. Това, което дава надежда, че Куил може да оцелее, е следващият филм „Пазители на галактиката“, в който се предполага, че Прат ще участва.

Алената вещица – 40% вероятност

Шансът не е много голям, но все пак го има – въпреки магическите си сили Алената вещица може да последва съдбата на брат си и да загине в този филм. Люси, както е истинското ѝ име, вероятно ще бъде обаче сред ключовите герои в борбата срещу Танос, а ако наистина загине, то това ще стане едва след като е изпълнила предназначението си и геройски е заявила присъствието си на бойното поле.

Железният човек – 25% вероятност

Знам какво си мислите – невъзможно е Тони Старк да умре! И все пак това не е изключено. По много форуми се спекулира, че в ситуацията в „Отмъстителите: Война без край“ ще трябва да очакваме неочакваното. Тони Старк не е точно стар, но вече не е и толкова млад, а със сигурност няма регенериращите способности на повечето от партньорите си. Възможно е този път технологията и умът да не са достатъчни, за да остане Железният човек жив и да излезе от поредната битка без драскотина.

Черната вдовица – 25% вероятност

Тя винаги се намира в центъра на най-опасните битки и ситуации, а я очаква и собствен, солов филм. Така че можем да заключим, че Черната вдовица е в безопасност за момента. Има, разбира се, шанс тя да пострада, но смъртта ѝ едва ли ще е нещо, с което ще се сблъскаме сега.

Още от Play