Сюрреалистичната приключенска игра Elea ще направи своя път към PlayStation 4. Играчите ще започнат пътуването си на 25 юли, а тази версия получи няколко значителни актуализации след издаването ѝ за Xbox One и Steam. Тя ще дойде с PS4 Pro подобрения и много нови визуални, аудио и геймплейни допълнения.

Elea е ново приключенско заглавие, което медии и геймъри сравняват с хитове в жанра като Vanishing of Ethan Carter и Everybody's Gone To The Rapture.

Elea е вълнуващо и странно приключение, което наистина не прилича на нищо, което сте играли. В един футуристичен свят смъртоносна болест опустошава цивилизацията и се оказва, че тя е специално насочена към децата. Съпругът на Елеа е изпратен на мисия на борда на кораба Pilgrimage да открие нова планета, годна за живот, от организацията, за която работи, но контактът с експедицията му скоро е загубен. Загрижена за безопасността на съпруга си, Елеа тръгва на трудно пътешествие, за да разбере какво може да се е случило с него.

Това е едва третата изцяло българска игра, която излиза за PlayStation 4. Преведена е на немски, руски, английски, китайски и френски. Още по-забавно е, че актрисата, която играе в главната роля, има реплика, която си е на чист български, при това в много любопитен момент.

Приключението бе номинирано за най-добро озвучение на Central & Eastern European Game Awards и в категорията за най-добра музика на Game Audio Awards. Новата версия е специално подобрена за PS4 Pro - резолюцията се увеличава от динамичните 1080р за PS4 до динамична 4К за PS4 Pro, има по-добри визуални ефекти, светлини и сенки.

Приятната изненада е, че човек от екипа на HiComm стои зад играта - това е Ивайло Коралски, който заедно с Тодор Тодоров е основател на студиото Kyodai, създало Elea.

Тагове: