От години една от най-добрите причини да се сдобиете с устройство Google Pixel е силният график за актуализиране на Google. От днес новите телефони Pixel имат гарантирани пет години актуализации на сигурността с три версии на Android.

Нов слух обаче предполага, че Samsung може да отнеме статуса на Google на най-високо ниво. Твърди се, че графикът за ъпдейти на Samsung Galaxy S22 също може да бъде пет години с четири ревизии на Android.

Ако е вярно, серията Galaxy S22 ще стартира с Android 12 и след това ще получи Android 13, Android 14, Android 15 и дори Android 16. С Android 16 се твърди, че телефоните ще видят още една година пачове за сигурност.

Без никакво съмнение това би било огромна промяна за индустрията на телефоните с Android. Тъй като Samsung – най-големият производител на смартфони в света – поддържа телефони толкова дълго, други Android производители няма да имат друг избор, освен да отговорят на предизвикателството. С течение на времето това неизбежно би довело до телефони с Android да отговарят (или дори да надминат) графика за ъпдейти, който Apple предлага за iPhone.

iPhone-ите получават пет години актуализации, което включва нови версии на iOS всяка година. За да може актуализациите на Samsung Galaxy S22 да съответстват на тези на iPhone, Samsung ще трябва да предложи пет ъпдейта на Android заедно с петте години пачове. Ако слуховете за серията Galaxy S22 на Samsung се окажат истина, логичното заключение е, че в крайна сметка те ще се изравнят с темпото на Apple.

Разбира се, остава въпросът, как ще отговори Google на това? Ще разшири ли графика си за актуализиране, въпреки че казва, че не е необходимо? Със сигурност компанията, която притежава Android (и има много по-малък списък с телефони), трябва да може да изпълни ангажиментите на Samsung.

Серията Galaxy S22 стартира на 9 февруари, така че имаме само малко време, преди да разберем дали този слух е валиден или не.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеGalaxy S22 ще използва материали от рециклирани океански отпадъци