Собствениците на къщата, която бе дом на най-прочутото мафиотско семейство по телевизията, ще бъде продадена. Просторната сграда се намира в Ню Джърси и върви с доста голяма тревна площ. Истинските собственици на имота, станал прочут с легендарния сериал „Семейство Сопрано“ на НВО са обявили начална цена от 3.4 милиона долара.

Срещу тази солидна сума желаещите да притежават къщата ще получат четири спални, четири бани, два гаража с място за две коли във всеки, както и отделна къща за гости с една спалня. Освен тази сума трябва да задалите още по 34 000 долара годишно като имотни такси.

Безспорно цената е много висока и надвишава с милион втория най-скъп имот в района, който е и доста по-голям. Според собствениците обаче артистичната стойност и късчето история не могат да бъдат оценени.

Още пилотният епизод на „Семейство Сопрано“ е сниман в къщата, която се вижда и в култовата шапка към сериала, включително и когато Тони взима вестника пред къщата. Като цяло в течение на шестте сезона на „Семейство Сопрано“ къщата е използвана за снимки над 50 пъти. Семейство Речия са собственици на дома от 32 години, но днес вече порасналият им син отдавна живее на друго място и те не се нуждаят от толкова пространство.

„Семейство Сопрано“ стартира през 1999 г. по НВО и се излъчва до 2007 г., като за този период печели 21 награди „Еми“ и 5 награди „Златен глобус“. Главните роли се изпълняват от актьорите Джеймс Гандолфини, Лорейн Брако, Иди Фалко, Майкъл Империоли и други. 

Виж още: HBO обяви следващата порция Game of Thrones