Ако се чудите защо тези последни две книги от света на „Игра на тронове“ отнемат толкова време, сега вече частично знаем отговора. Джордж Р. Р. Мартин разкри, че работи върху видеоигра, за която се говори, че е заглавие от FromSoftware. Ако последната част е вярна, можем да му простим напълно чакането.

Преди няколко седмици първоначалните слухове бяха тиражирани от известния с контактите си в индустрията Лиъм Робъртсън от YouTube канала Spawn Wave, който твърдеше, че Мартин работи по „някакъв вид Souls-подобна“ игра от FromSoftware с отворен свят, различни царства и способности, които могат да бъдат събрани от всяка област, като Мартин „работи по света и реализацията му“. Това беше последното, което чухме за проекта - до вчера, когато самият Мартин предизвика допълнителни спекулации.

Виж още: Стивън Кинг заби кинжал в сърцето на критиците на Game of Thrones

В публикация в блога си, публикувана в чест на последния епизод на „Игра на тронове“ на HBO, Мартин накратко споменава, че е „консултиран относно видеоигра от Япония“. Мартин не доразвива темата, но източник, запознат с текущите проекти на FromSoftware, дава допълнителна информация на сайта Gematsu. Очевидно играта се нарича GR и се разработва през последните три години. Отново се потвърждава, че това трябва да е заглавие с отворен свят с коне, публикувано от Bandai Namco и плод на сътрудничеството между Хидетака Миязаки (създател на серията Souls) и Джордж Р. Р. Мартин.

Ако сте заинтригувани от всичко това, може да не се наложи да чакате много по-дълго, за да видите обявеното заглавие, тъй като източникът също така твърди, че играта ще бъде представена на пресконференцията на E3 2019 на Microsoft на 9 юни.