Глас на разум в Холивуд - легендарна актриса призова да не се загърбва доброто творчество и да не се изпада в прибързани крайности. Британската кинолегенда Джуди Денч, която осъди Харви Уайнстйн и Кевин Спейси за предполагаемия сексуален тормоз, заяви пред британско списание, че се тревожи, че работата им може да бъде забравена.

„Каква е тази агония?“ пита Денч пред Radio Times. „Ще изтрием ли 10 години от The Old Vic (лондонският театър, чийто артистичен директор беше Спейси) и всичко, което той направи - колко прекрасен е той във всички тези филми? Нима просто няма да видим филмите, които Харви е продуцирал?“

„Не можеш да отречеш нечий талант“, добавя Денч. „По тази логика може никога да не погледнеш картина на Караваджо (художникът е осъден за убийство след сбиване). Може би никога не трябва да гледаш постановка на Ноел Кауърд (който беше обвинен в тормоз)“.

Актрисата коментира, че хората от гилдията избягват Спейси, след като неговото изпълнение бе премахнато от филма на Ридли Скот „За всичките пари в света“. Тя се изказа изключително топло по адрес на Спейси и благодари за подкрепата, която ѝ оказал след смъртта на съпруга ѝ Майкъл Уилямс от рак на белите дробове през 2001 г.

Денч също признава, че Уайнстийн е бил ключов фактор за развитието на кариерата ѝ в Холивуд. Pазвенчаването на статута му доведе до възхода на движението #MeToo.

Виж още: Convert2MP3: един от най-големите пиратски сайтове за музика затвори

 

Тагове: