Ако нямате търпение да узнаете кога ще гледате отново сериала "Легион" (Legion), можете да отбележите датата 4 април в календарите си. В този ден пуснете телевизорите на FOX в 22 часа, за да хванете първи епизод от втори сезон - непосредствено след премиерата му по FОX в САЩ ден по-рано.

Базиран на комикса на Marvel от Крис Клермонт и Бил Синкевич, „Легион“ разказва историята на Дейвид Холър (Дан Стивънс) - мъж, който вярва, че страда от шизофрения, но открива, че всъщност е един от най-могъщите мутанти, когото светът някога е виждал. Дори може би най-силният.

Още от детството си Дейвид е подмятан от една психиатрична болница в друга, докато в началото на 30-те си години среща и се влюбва в красива, но неспокойна пациентка на име Сид (Рейчъл Келър). Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува, и виденията, които има, да се окажат истински. Сид свързва Дейвид с Мелани Бърд (Джийн Смарт), много добър, но взискателен терапевт, оглавяващ екип от специалисти – Птономи (Джеръми Харис), Кери (Амбър Мидхундер) и Кари (Бил Ъруин) – всеки от тях притежава специална дарба. Заедно те помагат на Дейвид да признае и да овладее скритите си заложби.

Снимка: Matthias Clamer-FX

В епична битка Дейвид и приятелите му се борят с демона, който го обладава, и успяват да го изгонят от тялото му. За нещастие Фарук намира нова жертва – съпруга на Мелани, Оливър Бърд (Джемейн Клемент), и успява да избяга. Тъкмо когато смятат, че са заслужили момент на спокойствие, се появява мистериозна сфера, която отвежда Дейвид на неизвестно място. След изчезването на Дейвид и Оливър и освобождаването на Фарук екипът сформира съюз с досегашния им враг Кларк (Хамиш Линклейтър) и неговата богато спонсорирана държавна организация Дивизия 3. Междувременно Амал Фарук открива нов начин да се сдобие с безкрайна сила, която може да унищожи света.

А тук можете да видите първите ни впечатления от сериала.

Тагове:
Още от Play