Доста интересният предстоящ сериал Masters of Doom, който се прави от братята Джеймс и Дейв Франко, вече има двамата си Джонове – с други думи ясни са актьорите, които ще влязат в ролите на гейм легендите Джон Кармак и Джон Ромеро.

Masters of Doom е адаптация на едноименния хитов роман от 2003 г. със същото име на Дейвид Кушнер. Биографичният роман разказва за основаването на емблематичното студио id Software и пътя към раждането на една от най-влиятелните игри в историята – Doom.

Сценарист и продуцент на сериала е Том Бисел, който е работил по сюжетите на гейм хитове като Uncharted 4, Gears 5 и The Vanishing of Ethan Carter.

В ролята на вироглавия Джон Ромеро ще влезе Едуардо Франко (Booksmart), докато Патрик Гибсън ще пресъздаде затворения и труден характер на Джон Кармак, чието безупречно програмиране помогна за създаването на шутър жанра и постави основите на виртуалната реланост.

Съоснователят на id Software Том Хол, комуто се пада нелеката задача да балансира между двамата Джонове, ще бъде изигран от Джон Карна (Lady Bird). Ролята на прочутата Стиви Кейс, която става една от първите професионални геймърки и гадже на Ромеро, отива у Шавон Уилиямс.  

Режисьор на Masters of Doom е Райс Томас, като сериалът ще се излъчва по USA Network от все още необявена дата.  

Виж още: Звездите от оригиналния Jurassic Park се завръщат в Jurassic World 3

Тагове: