Страхотната българската драма „Доза щастие“ отвя филмите на Марвел и застана на челно място по гледания в онлайн стрийминг платформата HBO GO у нас. Премиерата на заглавието бе на 17 май и то постига този успех само за 2 седмици присъствие в рамките на календарния месец. Разликата между първенеца и второто и третото заглавие в класацията е над 32%. „Доза щастие“ изпреварва по гледания и топ 3 на сериалите за месец май - „Западен свят“ (1), „Милиарди“ (2) и „Русалка“ (3), като е гледан с 34% повече от най-популярния сериал на HBO за пролетния сезон.

По-рано от HBO България съобщиха, че в премиерната си седмица дебютната лента на режисьора Яна Титова бе с най-много гледания сред филмовите заглавия и от зрителите в Сърбия, Хърватия и още 4 територии, на които е достъпен.

Ето как изглежда класацията на филмите за месец май на платформата HBO GO у нас:

1.       Доза щастие    

2.       The Angry Birds: Филмът 2T (Тhe Angry Birds Movie 2)  

3.       Заразяване (Contagion)

4.       Shazam!              

5.       Зубрачки (Booksmart)

6.       Черната пантера (Black Panther)            

7.       Доктор Стрейндж (Doctor Strange)       

8.       Дамасцена: Преходът

9.       Отмъстителите: Война без край Avengers: Infinity War

10.   Пазителите на Галактиката 2 (Guardians of the Galaxy Vol.2)   

В топ 10 на зрителските предпочитания влиза и още едно българско заглавие, добавено в „Предложения от България“ в началото на май – „Дамасцена: Преходът“. Интересът към двете заглавия е положителна тенденция за гледането на стрийминг на съвременно българско кино. В селекцията на HBO предстоят да бъдат добавени още две заглавия в началото на август, като компанията ще ги обяви на по-късен етап.

Българските филми в HBO GO у нас са отделени в специална секция „Предложения от България“, като могат да се гледат легално онлайн по всяко време.

Още от Play