Google, Microsoft, Amazon, Sony, Nvidia - всички те се опитват да доминират на ранния и нововъзникващ пазар на стрийминг игри, хоствани от мощни сървъри и излъчвани директно на екраните на играчите, без да е необходим геймърски компютър или конзола. Но изглежда, че още един претендент се приближава към това ново бойно поле и има добре познато име: Netflix.

Според доклад в Bloomberg Netflix се надява да предложи стрийминг игри от висок клас в рамките на една година, в допълнение към утвърдената си библиотека за стрийминг на филми и телевизионни предавания. За тази цел компанията нае Майк Верду, бивш служител от Facebook (работещ в програмата Oculus VR) и Electronic Arts. Верду е новият вицепрезидент на Game Development - позиция, която Netflix потвърди пред Bloomberg, без да коментира предстоящите си планове.

Netflix е очевиден избор за ново навлизане на пазара за стрийминг игри, като се има предвид, че разполага с почти петнадесет години опит в медийния стрийминг. Собственото производство на съдържание на компанията вече е привлякло вниманието на геймърите с продукции като The Witcher, Castlevania и Minecraft: Story Mode. Още няма друга информация за амбициите на Netflix, но предвид стратегията му за стрийминг абонаментът „всичко, което можете да играете“ в духа на Xbox Game Pass на Microsoft изглежда като най-естествената посока.

Снимка: Android Authority

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера