Ако сте един от благословените 8 милиона души, които са успели да се доберат до PlayStation 5, вероятно в даден момент сте се сблъскали с процеса на актуализация на контролера. От деня на премиерата (12 ноември 2020 г.) потребителите трябваше да актуализират контролера DualSense няколко пъти.

Лесно е, нали? Е, може би не чак толкова.

Ето как да актуализирате вашия PS5 контролер автоматично:

 

Събудете или пуснете PS5


Вижте текста на екрана, който ви предупреждава за наличната актуализация на контролера, която включва възможностите за известяване след 24 часа и актуализиране сега.
Включете USB кабел (защото по някаква причина не можете да направите това безжично).
Маркирайте бутона „Актуализиране сега“ и натиснете X на контролера, за да актуализирате.

Но ако не натиснете X в този момент - ако сбъркате и натиснете O, - ще изведете екрана за влизане в акаунта на PS5 и подканата за актуализация изчезва. Как да си я върнете?

Е, по принцип не можете, освен ако не сте готови да се задълбочите в ненужно заплетена хитрост. В настройките на PS5 няма опция, която да ви позволи ръчно да актуализирате контролера на PS5. Пускането на конзолата отново не връща подканата и не спира напълно захранването.

Доколкото можем да разберем (и съдейки по опцията „Уведомяване след 24 часа“), подканата за актуализация е обвързана с 24-часов цикъл, така че вероятно трябва да изчакате един ден и да опитате отново.

Ето как да актуализирате ръчно вашия PS5 контролер

Прекъснете връзката с интернет, като изберете Настройки> Мрежа> Настройки.
Пропуснете вътрешния часовник напред с 24 часа, като отидете в Настройки> Система> Дата и час.

Актуализациите на фърмуера на DualSense може да не са особено вълнуващи или дори съществени, a целият този процес е объркващ елемент от софтуера на PS5. Странно е да ви кажат, че трябва да актуализирате нещо при зареждането му и след това да установите, че нямате никакъв очевиден начин да го направите сами по-късно - да речем, когато всъщност имате подръка USB-C кабел.

Снимка: The Verge

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск