След 25-годишна пауза Аксел Фоли се завръща на екран. Paramount и Netflix са подписали споразумение за четвърти филм от емблематичната комедийна серия „Ченгето от Бевърли Хилс“, който ще се стриймва ексклузивно на Netflix. Както продуцента Джери Брукхаймър, така и звездата Еди Мърфи ще участват в проекта, а ако той се окаже успешен, договорът с Netflix включва опция и за пети филм.

Това е третитя път когато Paramount сключва подобна сделка с Netflix. Миналата година стрийминг гигантът си осигури глобалните права за Annihilation на Алекс Гарланд и изненада света, пускайки The Cloverfield Paradox веднага след като го обяви по време на финала за Superbowl. „Ченгето от Бевърли Хилс“ е най-голямата поредица, която холивудското студио е лицензирало на Netflix.

Разликата обаче е, че както Annihilation, така и The Cloverfield Paradox бяха завършени преди сделката с Netflix, докато филмът на Еди Мърфи ще се прави с активното участие на стрийминг компанията.  Тя ще може да изкаже мнение за сценария и режисьора, но и поема финансовите разходи, което означава, че ако филмът се провали, ще го отнесе Netflix, а не Paramount.    

Не че за това има индикации – именно лицензирането на The Cloverfield Paradox на Netflix донесе повече от половината от неговите 741 милиона долара приходи.

Виж още: Пет неща, които ни накараха да съжалим, че сме си купили хитови игри в деня на премиерите им

Тагове:
Още от Play