Една от най-популярните стрийминг платформи през последните години, Netflix, спира да поддържа куп устройства от 1 декември тази година. Става дума за някои модели смарт телевизори на Samsung и медия плейъри на Roku. Официалното твърдение от Netflix е, че тези устройства няма да бъдат поддържани заради „технически ограничения“.

От 1 декември всички модели смарт телевизори на Samsung от 2010 и 2011 с буква C или D, намираща се след размера на екрана в инчове в серийния номер на модела, вече няма да могат да поддържат Netflix. Този номер може да бъде намерен в задната част на на телевизора (или на кутията, ако я пазите). Другият вариант да проверите дали сте засегнати, е да отворите Support в менюто на телевизора и след това Contact Samsung. Това ще изкара нужната ви информация на екрана.

Roku плейърите, на които вече няма да може да гледате Netflix, включват моделите: Roku XR, XD, SD, 2100X, 2050X и 2000C. Ако се окаже, че попадате в тази категория, не се паникьосвайте, не е нужно да сменяте телевизора или да се откажете от популярната стрийминг услуга. По-евтин вариант от нов телевизор би бил да си закупите Amazon Fire Stick плейър. Включвате го в HDMI порта и ще може да продължите да стриймвате Netflix.

Вижте още: Netflix със специален бутон за прескачане на препратки към Тръмп (ВИДЕО)