Ако ви отнема твърде много време, за да изгледате цял сезон на Riverdale в един уикенд, имаме доби новини – Netflix тества опция, която ще позволи на зрителите да гледат епизодите по-бързо.

Идеята на Netflix е за опция за плейбек на различни скорости, която най-напред ще бъде достъпна в нейното Android приложение. В момента функцията е в период на бета-тестване.

Когато гледат съдържание от Netflix, някои Android потребители вече имат опция за Speed, разположена в менюто за видео плейбек до менюто Audiо & Subtitles. В новото меню съществуват опциите да намалите скоростта до 0.5х или 0.75х, както и да я ускорите до 1.25х или 1.5х.

Вариращата плейбек скорост е популярна опция за подкастове и аудио книги, където хората често ускоряват скоростта, за да слушат по-бързо. Същата опция във видео далеч не е толкова плавна, но опцията вече е част от приложение като YouTube.

Забавянето на скоростта на видеото ще позволи на хората да гледат сцените на забавен каданс или пък ще помогне на онези, които не разбират диалога, когато върви в реално време.

Виж още: Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Тагове: