Тази седмица iOS приложението на Netflix започва да тества нова функция за деца, която ще показва кратки клипове от детското съдържание на услугата. Наречена Kids Clips, функцията използва интерфейс, подобен на TikTok и Instagram Reels, за да покаже позволено за деца съдържание. Основната разлика е, че докато горните две услуги са форматирани за изглед в портретен режим, новата функция на Netflix е проектирана да се гледа в пейзажен.

Kids Clips следва подобна функция, която Netflix стартира по-рано тази година, за да промотира комедийното си съдържание: Fast Laughs. И в двата случая целта е да видите новостите в съдържанието на Netflix чрез кратки клипове, подобни на това, което потребителите гледат в социалните медии. 

Netflix неведнъж е посочвал TikTok като свой голям конкурент и въвеждането на новата функция очевидно иска да открадне малко от времето, което потребителите прекарват в китайската платформа, акцентирайки върху краткото съдържание. Интересно обаче е, че докато повечето социални мрежи често биват критикувани за това, че отнемат часове от времето на зрителите, Netflix ще въведе ограничение за броя клипове, които може да гледате в Kids Clips наведнъж, до максимум 20. Това изглежда като разумнo ограничение, имайки предвид младата аудитория, за която е предназначена функцията.  

Засега не се знае кога и дали Netflix ще направи функцията достъпна за Аndroid потребители.

Снимка: Netflix

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач