Дългоочакваната игра Horizon Forbidden West бе обявена на PlayStation 5 събитието миналата седмица. Днес Sony разкри малко повече детайли относно играта. Най-важният е, че Guerrilla Games се цели в дата през 2021 г. за официален дебют на пазара.

Horizon Forbidden West е продължението на Horizon Zero Dawn от 2017 г.. Там действието се развива в пост-апокалиптично бъдеще с механизирана фауна. Новата игра ще продължи да следва историята на главната героиня Aloy в пътешествието ѝ на запад.

Ръководителят на проекта, Матиас де Йонг, сподели същия трейлър от събитието на PlayStation, но добави и малко нова информация. Според него, благодарение на SSD-то на новата конзола, в играта „на практика няма да има зареждащи екрани“. Това ще се усети, когато, например, се отвори картата и се използва опцията за телепортиране.

Най-голямото разочарование е, че това няма да е едно от заглавията налични при дебюта на PS5, който се очаква да излезе през зимния празничен период. Няма все още точна дата, но от Guerrilla Games подготвят играта за излизане на пазара през 2021 г.

Вижте още: Съвсем нов интерфейс за PlayStation 5

Още от Play