Следващите декоративни комплекти от Lego ще пренесат някои от най-известните филмови образи в домовете ни под формата на постери от строителни блокчета. Lego Arts са серия от портрети, които са предназначени за вече пораснали деца. Всеки комплект включва платформа, която играе ролята на рамка, и блокчета с размер на грахчета.

Засега има 4 разновидности: Мерилин Монро на Анди Уорхол, всички 4 членове на Бийтълс, различните костюми на Iron Man и Сити (злодеите) от Междузвездни войни. Lego Arts се очаква да са налични от 1 август.

Има и повече от един начин да бъде оползотворен всеки комплект. Например, ако закупите Междузвездни войни, може да сътворите който поискате от трите комплекта и след време да го промените, когато ви омръзне. Същото се отнася и за останалите – ако купите Бийтълс версията, може да пресъздадете образа както на Ринго Стар, така и на Джон Ленън. А ако решите да инвестирате в няколко бройки от един комплект, тогава може да направите един портрет с тройни или четворни размери.

*Снимка: Lego

Вижте още: AI контролирана машина прави Lego чудеса (ВИДЕО)