Подразделението за потребителска електроника на Amazon произвежда много хардуер. Сигурни сме, че стратегията не се състои само в това да се опита всичко и да се види какво ще се наложи, но понякога отвън изглежда така. Лесно е продуктите да се изгубят в битката, но един от тях, който не би трябвало да се пропусне лесно, е Fire Max 11.

Това е таблет с Android за 229.99 USD с 11-инчов екран (2000 x 1200, 213 PPI), задвижван от осемядрен процесор MediaTek (2x Arm Cortex-A78 до 2.2 GHz и 6x A55 до 2 GHz) с 4 GB RAM и 64 GB памет. Животът на батерията е оценен на 14 часа и има слот за microSD карта.

Срещу 100 долара повече получавате клавиатура със заден капак/стойка и стилус. На продуктовата страница се рекламира използването на първия с пакета приложения Microsoft 365 (или по-познат като Office), като производителността е ясен фокус на модела за 329.99 долара. Все още не можем да говорим за качеството и производителността, но на хартия това е толкова привлекателен продукт.

Всъщност той е всичко, което Google искаше, когато нарече таблетите с Android "бъдещето на компютрите". Компанията заяви:

"Ние вярваме, че бъдещето на компютрите се измества към по-мощни и способни таблети. Работим, за да предоставим следващата глава на компютрите и входа, като стартираме безпроблемна поддръжка на нашите платформи и героични изживявания, които отключват нови и по-добри начини за продуктивност и творчество".

Google иска да види приложения, които се използват първо със стилус, като същевременно вярва, че големите (сензорни) екрани, които не са "физически свързани с клавиатура", ще доведат до непредвидени случаи на употреба. Гигантът изрично повдигна въпроса за възможността таблетите да изпреварят продажбите на лаптопи, като цената несъмнено ще бъде ключов фактор:

"Убеждението ни е, че таблетите започнаха да са много по-добри за неща извън потреблението и да се използват за творчество и продуктивност и има нужда от повече екрани и устройства, които да поддържат това".

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск ще пробва да измъкне Twitter от клопката на ЕС