Нов трейлър за The Wandering Earth – определян като най-мащабната китайска научнофантастична продукция – се появи по-рано тази седмица. Сюжетът на лентата се върти около усилията на екип от астронавти да спасят Земята, след като учени откриват, че слънцето е на път да изгасне.

Филмът е базиран на книгата на китайския автор Цисин Лиу, известен с трилогията Three-Body Problem и миналогодишната Ball Lightning. Макар че тези книги разказват огромни, епични истории, The Wandering Earth е не по-малко амбициозна: когато учените научават, че Слънцето ще изгасне след няколко десетилетия, те решават да извършат нещо нечувано: да преместят планетата ни към следващата най-близка до Земята звезда Проксима Кентавър. За тази цел конструират хиляди гигантски двигатели, за да извадят планетата от орбита, откъдето тя да се изстреля покрай Юпитер и да напусне Слънчевата система.

Новият трейлър разкрива някои драматични обрати, възникнали по време на проекта: заради повреда в двигателите Земята пропуска подходящия момент и ще се сблъска с Юпитер след няколко часа. В опит да спаси планетата екип от астронавти разчита на това да активира масивните земни двигатели, за да предотврати бедствието. Лентата е издържана добре, с прилични костюми, подобаващи реквизити и специални ефекти.

Филмът е смятан за най-голямата научнофантастична продукция, произведена в Китай, и изпраща добър сигнал, че местната филмова индустрия узрява, съответно е способна да произвежда високобюджетни трилъри.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Това пък е декемврийският трейлър на филма: