Пазарът на дигиталния стрийминг никога не е бил по-конкурентоспособен, отколкото през 2018 г. - всички основни играчи усилено инвестират в оригинално съдържание.

Netflix вложи 13 милиарда долара - повече пари от всяко студио в Холивуд, а милиард долара на Amazon потънаха в адаптация на "Властелинът на пръстените". За съжаление, парите сами по себе си не гарантират положителни отзиви от критиците и феновете.

Eдно скорошно проучване на "Streaming Observer" измерва положителните оценки за шоута от най-популярните стрийминг услуги и кабелни мрежи. В класацията Netflix се надрежда зад HBO, Hulu, AMC, Starz, Amazon и FX. Streaming Observer получава тези резултати, като взима "данни от сайтове за оценка като Metacritic и Rotten Tomatoes.

„Metacritic разбива рейтингите си за сериали по сезони, така че взехме средния резултат от всички сезони. След това взехме средните резултати за всички предавания от конкретен канал или услуга, за да получим крайния рейтинг“, обясняват от Streaming Observer.

Можете да видите техните констатации по-долу:

    HBO: 75

    Hulu: 74

    AMC: 73

    Amazon: 72

    Starz: 72

    FX: 71

    Netflix: 70

    Showtime: 67

    USA: 64

Задната позиция на Netflix e интересни, тъй като преди известно време, Синди Холанд, ръководител на отдела за  оригинално съдържание на Netflix, заяви, че "качеството и количеството не се взаимно изключващи", но оценките на съдържанието на Netflix говорят за обратното.

Разбира се, Netflix има пълно право да се гордее с постиженията си тази година. Със своите 112 номинации за награди Emmy, тя детронира НВО от върха след 17-години доминация по този показател. Въпреки това, когато Netflix пусне над 700 оригинални заглавия само през 2018 г., е съвсем естествено да има много повече шанс за отличия, отколкото други компании, които произвеждат много по-малко сериали на година.

Макар че е страхотно всяка седмица да излиза толкова много ново съдържание, все още изглежда, че е налице разминаване между усилията на стрийминг услугата да комбинира качеството с количеството - поне от гледна точка на феновете.

Тагове: