Продължението на „Z-тата световна война“ все пак може да бъде реалност, и то с Дейвид Финчър на режисьорския стол. По проекта се работи от няколко години и от самото начало за режисьор бе привлечен Дж. А. Байона. По-късно обаче той напусна, за да режисира „Джурасик свят 2“, и зомби филмът изпадна в безтегловност за цяла година. Спаси го звездата на оригинала Брат Пит, който убеди своя приятел и чест сътрудник в Холивуд Дейвид Финчър да режисира филма.

Работата наистина върви много бавно и вече знаем, че „Z-тата световна война 2“ няма да се снима тази година, както първоначално се надяваха всички. Причината е, че Финчър ще режисира втория сезон на сериала Mindhunter за Netflix, а Брат Пит ще снима Once upon a Time in Hollywood. Имайки предвид натоварената програма и на двамата, отново се появиха притеснения, че филмът може и да не се случи или поне не с Финчър начело.    

Сега обаче официално бе потвърдено, че снимките на „Z-тата световна война 2“ започват през юни 2019 г. Тази дата е логична, предвид графика на Финчър. Вторият сезон на Mindhinter се снима до декември, след което предстоят няколко месеца довършителни работи. Каквото и да си говорим, зомби филм с Дейвид Финчър зад камерата и Брат Пит пред нея звучи супер и се надяваме, че датата ще бъде спазена.  

Тагове: