Продуцентската компания зад Trainspotting DNA Films и Passion Pictures си партнират, за да направят един необичаен документален филм за Алекс Фъргюсън, един от най-големите футболни мениджъри на всички времена.

Документалният филм ще бъде режисиран от сина на Фъргюсън Джейсън, който ще направи своя режисьорски дебют с проекта. Той подготвя филма в продължение на две години.

С интервюта на членове на семейство Фъргюсън и най-близките приятели на шотландеца филмът ще очертае пътя на мениджъра - от детството му в корабостроителния район на Гован в Глазгоу през "Театъра на мечтите" в Олд Трафорд, където постигна несравними успехи на футболното игрище до спешното отделение в Кралската болница в Салфорд, където наскоро беше излекуван от опасен мозъчен кръвоизлив.

Снимките ще започнат през октомври, а екипът вече е събрал 60 часа аудио интервюта между Джейсън и баща му. Творческият екип включва още сценариста Марк Монро (Icarus), режисьора Грегор Лион и архивния специалист Пол Гарднър (T2: Trainspotting).

По време на 26-годишната си кариера начело на Манчестър Юнайтед шотландецът завоюва 38 трофея, включително 13 титли във Висшата лига, пет ФА Къп и две Шампионски лиги. Преди това като мениджър на Абърдийн печели три шампионата на Шотландската лига, четири шотландски купи и Купата на европейските шампиони.

Още от Play