Новият боксофис суперхит „Отмъстителите: Краят“ не само чупи рекорди за продажбата на билети, но вече официално е най-коментираният в Twitter филм на всички времена. Според официалните данни на социалната мрежа, към четвъртък „Отмъстителите: Краят“ има над 50 милиона героични поста в Twitter, които го поставят на първо място по този показател за всички времена.

Twitter разкрива още и най-обсъжданите персонажи от филма сред потребителите на социалната платформа. Интересно е, че в тази надпревара печели злодеят, който изпреварва всички супергерои. Танос е на първо място с най-много споменавания, следван от Тор, Железният човек, Капитан Америка и Хълк.

Филмите на Marvel имат традицията да предизвикват огромен интерес в Twitter. Преди „Отмъстителите: Краят“ да получи короната за най-коментиран филм там, рекордът се държеше от „Черната пантера“, който към 20-ти март 2018 г. имаше 35 милиона поста. Това безспорно е впечатляващо постижение, но данните за потребителската активност около „Отмъстителите: Краят“ бързо го изпратиха в историята.

Само седмица след премиерата си, „Отмъстителите: Краят“ изглежда като дългосрочен господар на потребителския интерес в социалната мрежа – поне докато не видят с какво още може да ни изненада Marvel.

Извън това, премиерният уикенд на "Отмъстителите: Краят" счупи не един и два рекорда както в България, така и по света. У нас филмът нахлу в кината като най-касовия не само в киновселената на Marvel, изпреварвайки всички останали 21 филма в нея, но и постави рекорд по приходи от първи уикенд сред всички филми по комикси за всички времена. Премиерата на "Отмъстителите: Краят" е и най-гледаната сред всички кинозаглавия от началото на 2019 г. Филмът тръгна и на рекорден брой екрани в страната за всички времена – 96.

 

Още от Play