Компанията зад най-дълго излъчваният анимационен сериал заяви, че ще трябва да премине към  повторения от следващата седмица поради прекъсване на продукцията, причинено от пандемията на коронавирус. Sazae-san, анимационен сериал, който се излъчва всяка неделя вечер и се показва на екран от 1969 г., няма да има нови епизоди в близко бъдеще; от тази неделя Fuji TV ще започне да излъчва повторения на епизоди отпреди две години.

Базиран на серия от манга комикси от Мачико Хасегава, Sazae-san е едно от най-дълго излъчваните телевизионни предавания в историята, с повече от 2500 епизода, всеки от които се състои от три отделни истории. Сюжетът се върти около една японка и нейното семейство, преминавайки през различни етапи от живота. При толкова много епизоди шоуто изобразява много традиционни обичаи и събития, които се случват в съвременна Япония, въпреки че е забележително с това, че не показва напредъка в технологиите от реалния свят.

Sazae-san е считан за постоянно присъстващ аспект в японската култура, замръзнал във времето, така че за мнозина прекъсването на производството му ще бъде по-изненадващо, отколкото при един обикновен сериал. Говорителят на телевизия Fuji казва пред Ройтерс, че това е първият път, в който телевизионният оператор е трябвало да прибягва до повторения след 1975 г., когато Япония се бори с упадъка от глобалната петролна криза.

Sazae-san, разбира се, не е единственото седмично японско телевизионно шоу, което изпитва затруднения поради COVID-19. Например популярната риалити драма Terrace House на Fuji TV и Netflix бе извън ефир цял месец, въпреки че днес се завръща с един-единствен участник в студиото, за да представи предварително записани кадри.

Виж още: Какво се крие зад символиката на всеки един от цветовете на Huawei P40 Pro

Тагове: