Няма какво да се лъжем, в световен мащаб трейлърът по пълнометражната Sonic продукция беше посрещнат меко казано с негативизъм, който назря до степен, в която Paramount Pictures и режисьорът на лентата излязоха с официално становище. Въпросното, прочее, според мнозина е прецедент за Холивуд.

В Twitter режисьорът на Джеф Фоулър написа следното:

„Благодаря ви за подкрепата. И критиката. Вашето послание е шумно и ясно... не сте доволни с дизайна (на Sonic) и искате промени. И те ще се случат. Всички в Paramount Pictures и SEGA са напълно отдадени на идеята този герой да бъде пресъздаден по възможно най-добрия начин...“

След пускането на трейлъра в публичното пространство феновете на Sonic започнаха да предлагат свои версии за това, как трябва да изглежда таралежът във филма. В дискусиите се включи дори оригиналният художник на Sonic Наото Ошима, който сподели, че е притеснен за това как ще се възприеме Sonic в моментната му форма.

Фенска идея за ъпдейтнат дизайн на Sonic

Проблемът за Paramount идва и от факта, че във финансирания от Warner филм по Pokemon, Detective Pikachu, художниците (по всеобщо мнение) са уцелили ваксата на адекватно възпроизвеждане на жълтия главен герой.

За момента се знае, че новият дизайн на Sonic ще бъде със значително по-малко зъби.

Естествено много фенове на Sonic изказаха мнение под коментара на режисьора на филма, че ако промените за са сметка на допълнителен човешки труд, то по-добре е филмът да остане с настоящия дизайн. Други пък споделят, че това е опасен за Холивуд прецедент и толкова генерална промяна и признание няколко месеца преди премиерата на лента с голям бюджет могат да се превърнат в домино ефект за индустрията.

Все още липсва информация дали промените ще забавят премиерата на Sonic the Hedgehog. Моментната дата е 8 ноември.

Тагове:
Още от Play