Един от най-популярните гейминг персонажи за всички времена, таралежът Sonic, ще си има пълнометражна продукция, която по всичко ще изглежда, че ще се съревновава с филма по Mario от 90-те години на миналия век за най-обсъждана лента с гейм произход.

Зад продукцията стои Paramount Pictures, a обичаният от десетки милиони персонаж на SEGA изглежда доста по-различно от невинния симпатичен таралеж от по-ранните версии на играта.

Гласът на Sonic ще бъде Бен Шварц, а големият иначе Джим Кери ще изиграе злодея и враг номер 1 на Sonic, Dr. Robotnik. Пълното име на последния във филма ще се зове Ivo “Eggman” Robotnik.

С централни роли ще бъдат още Джеймс Марсдън и Адам Пали. Ще режисира ветеранът от Blur Studio Джеф Фоулър. Сюжетът вероятно ще бъде комедиен и, разбира се - с хепиенд (и спасяване на света) след видяното в кадрите, споделени по-долу.

Трябва все пак да отбележим, че Кери като Dr. Robotnik в крайна сметка сигурно ще се окаже добро попадение предвид визията, показана в края на трейлъра.

Филмът Sonic the Hedgehog ще направи премиерата си на 8 ноември тази година.

 

Тагове: