Ето нещо, от което феновете на „Игра на тронове“ се опасяват отдавна: писателят Джордж Р. Р. Мартин признава, че има проблем със завършването на „Ветровете на зимата“ – планираната шеста част от неговия фентъзи епос „Песен за огън и лед“.

„Мъча се с това вече няколко години“, разкрива Джордж Р. Р. Мартин в интервю за The Guardian. „Ветровете на зимата“ не е просто един роман, а цяла дузина новели. Всяка от тях има различен герой, различни персонажи, съюзници и врагове и всички са свързани по изключително комплексен начин. Ето защо е много, много трудно.“

Първата част от „Огън и  кръв“, която  е семейна история на рода Таргериан от почти 1000 страници, пък не е толкова сложна.

„За сравнение „Огън и кръв“ беше доста проста. Не че е лесно, пак ми трябваха години, за да я завърша, но беше по-лесно“, разкрива Джордж Р. Р. Мартин.  

Той споделя, че използва таблици и графики, за да следи героите и комплексните сюжетни линии между тях. Джордж Р. Р. Мартин често се допитва до двамата си суперфенове Елио Гарсия и Линда Антонсен, които написаха одобрената от него „Светът на огън и лед: Неразказаната история на Вестерос и Игра на тронове“.

Джордж Р. Р. Мартин припомня, че идеята за първата глава от първата книга, наречена просто „Игра на тронове“, му хрумва през 1991 г. като кратък разказ. Почти 30 години и един хитов сериал по-късно тази кратка история все още продължава.  

Тагове:
Още от Play