Легендарният италиански композитор Енио Мориконе, спечелил пресен „Оскар“ за музиката си по лентата „Омразната осморка“, нарича режисьора на въпросната „кретен“, а цялостното му творчество - „боклук“. Въпросният режисьор носи името Куентин Тарантино.

Информацията е на Variety, а скандалните нападки към популярния творец са публикувани в декемврийския брой на немския Playboy.

Именитият композитор атакува Тарантино по две направления – хаотичния му начин на работа и липсата на оригиналност.

„Той не е режисьор. Тарантино е безкрайно хаотичен. Говори, без да мисли, и прави всичко в последната минута. Няма ясна идея какво иска да постигне“, споделя Мориконе пред Playboy.

„Изведнъж се сеща, че иска пренаписване на музика в рамките на няколко дни. А това не е възможно. Това ме влудяваше“, допълва италианецът.

Припомняме, че Мориконе е работил върху повече от 500 ленти и е отговорен за култови класики като „За един пробит долар“, „Мисията“ и др.

Скандалът обаче може да се окаже просто „скандал“, предвид факта, че Мориконе обяви публично, че написаното от Playboy е пълна измислица и смята да изправи популярното издание пред съда.