2023 година бележи десетия юбилей на голямото гейминг събитие Plovdiv Game Jam в бившата столица на културата на България. То е и част от глобалната инициатива Global Game Jam, провеждаща се в хиляди градове по цял свят.

Входът е свободен - всеки е добре дошъл, а забавата и доброто настроение са гарантирани! По време на програмата за всички участници са осигурени кетъринг, гигабитов интернет, а ментори от големи гейминг компании ще водят интересни лекции по различни теми. Хората ще сформират екипи и ще участват в 48-часов маратон за правене на бордови и дигитални игри.  

Plovdiv Game Jam дава възможност на хора от всякакви професии да творят в любимата си гейминг индустрия

В рамките на един уикенд (от 3 до 5 февруари) хора с общи интереси се събират, за да създават свои собствени дигитални или бордови игри. Забавлявайте се заедно с приятели, сформирайте звезден отбор и представете своята игра пред публиката. Plovdiv Game Jam e събитие, създадено за гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между всякакви специалисти – от художници, през програмисти и музиканти до гейм дизайнери. Тази година присъствие ще имат Creative Assembly, Incineration Productions, The Sixth Hammer, Haemimont Games и други големи гейминг компании. Тазгодишната тема на Plovdiv Game Jam ще бъде обявена на 3 февруари, след което разработката на игрите стартира с пълна сила. Ще създаваме и ще се забавляваме заедно, а всичко необходимо ще бъде предоставено на място. Домакин на събитието ще бъде Техническият университет София – филиал Пловдив. Ще предаваме на живо в световен мащаб заедно с другите международни локации от Global Game Jam. Официални платформи за излъчване са Twitch, YouTube и Facebook. Plovdiv Game Jam е отворен за всеки, който се интересува от бордови или видеоигри – професионалисти, студенти или просто хора с талант! Идеята зад събитието е да събере под един покрив хора с различен опит, интереси и умения и да ги мотивира да работят заедно върху една идея – да планират и изпълнят концепцията за 48 часа.

Можете да се запишете за участие в Plovdiv Game Jam тук.