YouTube потребителят 3kliksphilip промени дефиницията на това какво е възможно с достатъчно мощен хардуер, като подкара безспорно лесната откъм изисквания Counter-Strike: Global Offensive с толкова висок брой кадри в секунда, че самият ѝ енджин Source се пропука.

CS:GO е изградена на практика на същата 18-годишна технология като Half-Life 2. Леката ѝ природа позволява на геймърите да постигнат максимални честоти на кадрите с минимален хардуер, надминавайки класическите 60, за да постигнат височини от 120, 144 или дори 200 кадъра в секунда - всичко това за максимално конкурентно предимство, колкото и малко да е. Вграденият лимит на Counter-Strike е вече абсурдно високите 400 fps.

Във време на главоломно нарастващи разходи за енергия и недостиг на чипове Nvidia пусна абсолютна чудовищна графична карта с максимален TDP от 450 вата и цена от 1600 долара - RTX 4090. 3kliksphilip похвално признава абсурдността на такъв продукт, като същевременно посочва някои потенциално по-разумни случаи на употреба за него.

3kliksphilip започва с премахването на всяка пречка пред производителността, включително AI ботове за играчи и дори HUD и моделите за изгледи, за да си открадне всички ценни кадри. В този момент дори мощният процесор Intel Core i9 13900K е затруднен със средна честота на кадрите от около 980 от 4k до 720p. Довеждайки нещата до абсолютния им предел просто гледайки стената на особено опростена карта, 3kliksphilip успя да достигне над 4400 кадъра в секунда - наистина нелепо постижение.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск иска да си подаряваме Tesla за Коледа

 

Тагове: