През 2019 г. Facebook направи своето приложение за онлайн запознанства Dating налично в Северна Америка, след като преди това бе тествано в Южна Америка. Неговата цел е да свързва хора за романтични връзки, подобно на много други такива услуги като Tinder, Bumble и др.

Според нов независим анализ на The Verge, Facebook Dating не изглежда да е особено популярно.

Така например по статистически данни в Ню Йорк има почти 4 милиона неженени хора, от които едва 278 000 ползват Facebook Dating. За сравнение в САЩ около 11 милиона души плащат, за да ползват Tinder и Hinge, докато неплащащите са много повече.

Подобна е ситуацията във всички останали големи американски градове. Изглежда, че в централата на Facebook са наясно с това и вече подготвят ново приложение за бързи срещи, наречено Sparked, чрез което да привличат повече хора към Facebook Dating.  

Независимо от причината най-логичното заключение е, че като цяло хората нямат доверие на Facebook Dating да ги срещне с техните потенциални партньори. Едно възможно обяснение би било това, че останалите водещи приложения за срещи нямат проблемната репутация на Facebook, що се отнася до защитата на личните данни.

Снимка: Facebook

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове:
Още от Play