Новият основен план на Netflix с реклами вече е активен в 12 държави. Той дава на потребителите възможност да плащат по-малко за Netflix стрийминг (6.99 долара/месец в САЩ), ако нямат нищо против да гледат реклами преди и по време на телевизионни предавания и филми. Ако обаче възнамерявате да преминете от обичайния си план на Netflix към новото ниво или ако просто използвате услугата за първи път, трябва да знаете, че планът не работи на всички устройства.

Например, ако имате първо, второ или трето поколение Chromecast, няма да можете да гледате Netflix с основния план. По-евтиното ниво се поддържа само в Chromecast с модели на Google TV.

Що се отнася до мобилните устройства, ще трябва да актуализирате устройствата си поне до Android 7 и iOS 15 или по-нова версия.

Междувременно новият план работи добре на всички устройства на Amazon Fire TV.

Ако притежавате Apple TV обаче, нямате късмет. Не можете да се възползвате от по-ниски цени на никоя от стрийминг кутиите на Apple.

По същия начин, ако използвате PlayStation 3 за binging Netflix, няма да можете да продължите, ако преминете към новия план. Планът обаче работи по предназначение на PlayStation 4 и PlayStation 5.

Снимка: Unsplash

Виж още: Netflix започва хайката срещу споделените пароли от следващата година