Съветът на Академията за филмово изкуство гласува да добави нова категория в чест на "популярния филм".

Новината бе обявена в изявление до избирателите в сряда сутринта.

"Ще създадем нова категория за изключителни постижения в популярния филм. Изискванията за допустимост и други ключови подробности ще бъдат предстоящи", пише там.

Добавянето на категория "Популярен филм" със сигурност е опит да се направят церемонията и наградите по-привлекателно събитие за случайни любители на филми, които не се интересуват непременно от всичко, което е извън най-хитовите и високобюджетни заглавия.

Последният път, когато в номинациите беше добавена категория, беше през 2001 г., когато към "Оскарите" добавиха "Най-добра анимация".

В друг опит за привличане на зрители Академията също заяви, че гласува за ограничаване на телевизионното предаване на церемонията по връчването на наградите "Оскар" до 3 часа. Събитието обикновено трае над 3 часа - през 2002 г. то се проточи повече от 4 часа.

"Оскарите" през следващата година ще се състоят в неделя, 24 февруари 2019 г. В момента не е ясно дали категорията "Популярен филм" ще бъде добавена навреме за 2019 г., но ако е така, очакваме филм от "Междузвездни войни" да е в спор за отличието.

Тагове:
Още от Play