Вчера HBO пуснаха първите 15 промо снимки от новия, седми сезон на култовия сериал "Игра на тронове". Тук можете да видите всичките, придружени от спекулациите на един фен.

Церсей Ланистър (Лина Хийди) и Джейми Ланистър (Николай Костер-Валдау) в Червената крепост / Снимка: Хелън Слоун/HBO

Любимата ми луда кралица Церсей посреща някого в тронната зала на Червената крепост с брат си Джейми. От израженията и на двамата може да предположим два варианта за ситуацията. Първи, че до ушите им стигат новините за флотилията на Денерис Таргериан. И втори, че пред тях стои Юрон Грейджой, който търси съюз с Железния трон срещу Денерис и племенниците си Яра и Теон Грейджой.

Лиана Мормонт (Бела Рамзи) и Кутрето (Ейдън Гилън) в Зимен Хребет / Снимка: Хелън Слоун/HBO

Всеобщата любимка Лиана "Малката мечка" Мормонт изглежда дава поредната си епична реч в Зимен хребет. Междувременно  Питър "Кутрето" Бейлиш хвърля заговорнически погледи към някой. Най-вероятно Санса Старк. Големият въпрос в сюжетната линия на Старките за сезон 7 е дали Бейлиш ще успее да настрои Санса срещу брат й Джон Сняг, който бе обявен за Крал на Севера в последния епизод от сезон 6. 

Сър Давос (Лиъм Къннингъм) в Зимен хребет / Снимка: Хелън Слоун/HBO

"Луковият рицар" получи малко правосъдие от Джон срещу Мелисандра за смъртта на принцеса Ширийн в предходния сезон. Изглежда той ще продължи да служи на Старките, и в частност на Джон, в новия сезон и вероятно ще бъде важна дипломатическа фигура в изковаването на съюз между Севера и силите на Денерис Таргериан.

Самуел Тарли (Джон Брадли-Уест) и Гили (Хана Мъри) в Цитаделата в Староград / Снимка: Хелън Слоун/HBO

Не бихте предположили, че това е може би най-важната снимка от всичките, които HBO пуснаха. Освен че Сам изглежда е в активно търсене на отговор как да бъдат победени Белите бродници, получаваме още едно късче ключова информация, свързано с "Големия спасител" - Азор Ахаи. Потребител в Reddit откри, че текстът, който Гили чете, е откъс от голямата енциклопедия, придружаваща книгите на Дж. Р. Р. Мартин, на които е базиран "Игра на тронове" - World of Ice and Fire ("Светът на огън и лед"). 

Пълният текст:

It is also written that there are annals in Asshai of such a darkness, and of a hero who fought against it with a red sword. His deeds are said to have been performed before the rise of Valyria, in the earliest age when Old Ghis was first forming its empire. This legend has spread west from Asshai, and the followers of R’hllor claim that this hero was named Azor Ahai, and prophesy his return. In the Jade Compendium, Colloquo Votar recounts a curious legend from Yi Ti, which states that the sun hid its face from the earth for a lifetime, ashamed at something none could discover, and that disaster was averted only by the deeds of a woman with a monkey’s tail. 

Превод (не е взет от официалното издание на книгата - притежавам я на английски): 

"Също така е писано, че съществуват анали в Ашаи за такъв мрак и за герой, който се е борил срещу него с червен меч. Смята се, че делата му са се случили преди зората на Валирия, в най-ранната ера, когато Стар Гис тепърва формира империята си. Тази легенда се е разпространила на запад от Ашаи и последователите на Р'лор (променено на Лордът на Светлината на снимката) твърдят, че този герой се е наричал Азор Ахаи, и предричат завръщането му. В "Нефритения Компендиум" Колоко Вотар преразказва любопитна легенда от Йи Ти, която твърди, че слънцето скрило лицето си от земята за един човешки живот, засрамено от нещо, което никой не могъл да открие, и че бедствието било победено само с делата на жена с опашка на маймуна."

Напълно възможно е това да е само easter egg за феновете на книгите, но само си спомнете какво се случи в предния сезон. Мелисандра обяви Джон за "Принца, който беше обещан". В книгите на Мартин често това определение се свързва с Азор Ахаи и пророчеството за спасителя, който отново ще отърве света от Дългата нощ и Другите. Ще ми се да вярвам, че снимката наистина е подсказка към бъдещето на Джон и Сам и Гили ще намерят отговора, който търсят, в библиотеката на Цитаделата.

Мийра Рийд (Ели Кендрик), носейки Бран Старк (Исаак Хемпстед Райт) в близост до Вала / Снимка: Хелън Слоун/HBO

По мое мнение Бран и Мийра са директно пред Вала и вероятно се чудят как да го преминат. Но трябва ли да го правят изобщо? В миналия сезон Нощният крал остави знак на ръката на Бран. Ами ако с преминаването им на Юг Мийра и Бран се окажат причината Валът да падне?

Тормунд (Кристофък Хивджу) и Бриен от Тарт (Гуендълин Кристи) / Снимка: Хелън Слоун/HBO

Изглежда Бриен се е завърнала в Зимен хребет след неуспешната си мисия да доведе Брандън "Черната риба" Тъли на страната на Старките. И Тормунд може да пофлиртува с нея.

Кутрето (Ейдън Гилън) и Санса Старк (Софи Търнър) в Зимен хребет / Снимка: Хелън Слоун/HBO

Кутрето продължава с номерата си, а Санса изглежда така, все едно започва да й писва. Дано реши да го изхвърли през парапета, както Теон Грейджой направи с Миранда в сезон 5.

Сандор "Хрътката" Клагейн (Рори МакКан) и Братството / Снимка: Хелън Слоун/HBO

Или Зимата вече е стигнала Речните земи, или Сандор и компания са изпълнили обещанието си от миналия сезон и са тръгнали на Север. Ще е интересно да видим Сандор и Санса отново заедно, какво ще разкаже Сандор на Старките за Аря и дали слуховете, че Хрътката се присъединява към Джон, са верни.

Джон Сняг (Кит Харингтън) в криптите на Зимен Хребет / Снимка: Хелън Слоун/HBO

И докато сме на темата за Джон - ето го в криптите на Зимен хребет, вероятно гледащ директно към статуята на майка си, Лиана Старк. Как ще разбере истината за себе си и ще я разбере ли изобщо?

Аря Старк (Мейси Уилямс) в крайпътен хан / Снимка: Хелън Слоун/HBO

След като в миналия сезон ни научи как се готвят пайове с хора, Аря е напуснала Близнаците на Фрей и продължава пътуването си на север. Изглежда има интересна среща с някой в крайпътен хан, който предполагам се намира някъде в Речните земи. Ако трябва да посоча някой, който би могъл да предизвика такова уплашено изражение в Аря, бих заложила на Мелисандра. Но може и просто да е видяла Гендри? 

Денерис Таргериан (Емилия Кларк) пред новия си трон/ Снимка: Хелън Слоун/HBO

Денерис вече е във Вестерос и най-сетне носи цветовете на дома Таргериан. Изглежда експанзията й ще започне от същото място като тази на прародителя й Егон "Завоевателя" - Драконов камък (Dragonstone), античната крепост на последния оцелял род от Валирия.

Последните 4 снимки са все на ентуража на Денерис и не разкриват допълнителна информация за предстоящия сезон.

Лорд Варис (Конлет Хил)/ Снимка: Хелън Слоун/HBO

Мисанде (Натали Емануел)/ Снимка: Хелън Слоун/HBO

Тирион Ланистър (Питър Динклидж)/ Снимка: Хелън Слоун/HBO

От ляво на дясно: Мисанде (Натали Емануел), Тирион Ланистър (Питър Динклидж), Лорд Варис (Конлет Хил), Денерис Таргериан (Емилия Кларк) и Сив Червей (Джейкъб Андерсън)/ Снимка: Хелън Слоун/HBO

Тагове:
Още от Play