След като години наред използваше един и същ остарял чипсет, Qualcomm най-накрая представи съвременно решение за производителите. Но дали вече не е късно? Wear OS 2.0 се оказа тежка операционна система за много устройства и старите им процесори. Това доведе до проблеми с употребата ѝ, което вече е отказало доста потребители от нея.

Snapdragon Wear 4100 разполага с четири 1.7GHz Cortex A53 ядра в 12-нанометрово тяло. Това е огромно подобрение спрямо предишния 28nm чип, който масово се използваше от смарт часовниците с Android. Не е последният писък на технологията като 7nm чиповете на Qualcomm в някои смартфони и Cortex A53 е стар дизайн. За такъв тип устройство би трябвало да е повече от достатъчно, особено след като компанията обещава 85% повече мощност от Wear 3100.

Всъщност има две вариации - 4100 и 4100+. “Плюс“ версията е специално за часовници с always-on дисплеи. Интересното е, че има интегрирана поддръжка за камери до 16 МР, макар повечето устройства от този тип да нямат камери. Може това да е индикация за бъдещите планове на някои потребители.

*Снимка: Qualcomm

Вижте още: Супер мощният Snapdragon 875 удря по джоба най-вече крайните потребители