Qualcomm разкри референтен дизайн за своята нова платформа за виртуална и разширена реалност. Слушалките ще се предлагат със Snapdragon XR2 - 5G чипсет, предназначен за VR/AR хардуери.

Дизайнът е прототип на фирмата за електроника Goertek, която е работила с Qualcomm преди това. Тoй много прилича на по-ранния xR1 референтен дизайн на Qualcomm, но пък може да покаже новите възможности на XR2, включително поддръжка за 5G мрежи и до седем камери - въпреки че все още използва 2K панели за показване за всяко око вместо максималната резолюция 3K за XR2.

Виртуалната и разширена реалност често се използва за продажба на 5G, тъй като супер бързият интернет може да позволи слушалките да разтоварят компютрите. Миналата седмица Nreal и софтуерна компания Spatial (партньори на Qualcomm) обявиха, че ще предлагат съвместни AR проекти с 5G. Nreal планира да пусне очила за цената от $499, а пък Niantic се предполага, че работи с Qualcomm по създаването им. AR очилата не са нещо утвърдено на пазара, така че Qualcomm се опитва стартира тази тенденция, показвайки този дизайн.

Виж още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: