Критериите удобство, дизайн, лесна поддръжка, износоустойчивост са само малка част от изискванията, които един геймърски стол трябва да покрие. Застанали зад бюрото в седнало положение, работещите, играещите и всъщност всички останали, които по една или друга причина стоят в тази позиция достатъчно дълго време, несъмнено имат основателни съображения за това, какъв да бъде столът, който използват. Такива, които да отговорят максимално на изискванията, ще намерите в следващите редове. 

Колко важни са техническите характеристики на един геймърски стол и защо е добра идея да помислите за подобна покупка?

Мебелната индустрия предоставя достатъчно висококачествени материали, които са иновативни решения за осигуряването на уникалността и удобството на геймърските столове. Моделите от естествена кожа са елегантни и като дизайн супер естетични. Напоследък обаче се забелязва тенденция в материите, които мебелистите и производителите на такива мебели наричат "дишащи". Тяхната структура не позволява на тялото да се изпотява и да предизвиква дискомфорт. Дали температурата в помещението е висока или ниска, това по никакъв начин не влияе върху качеството и приятното усещане, което столът осигурява. Независимо от това, колко дебели са слоевете пяна, целящи да предложат ергономичност, запарването, което при някои кожени столове се наблюдава, тук е просто мит. Затова спокойно можете да заложите на модели, които са изработени и тапицирани с дишащи материали и в същото време дават добра опора на целия гръбнак.

Качествените геймърски столове имат общи черти с някои офис модели, и то в зоната, която отговаря за най-критичните и уязвими части от човешкото тяло. Ако кръстът и гърбът ви нямат опора, има опасност да си навлечете хронични здравословни проблеми. Тъй като производителите на геймърски столове са наясно с времето на използването на тази мебел, полагат огромни усилия и иновативни методи, с чиято помощ да бъдат сто процента полезни на своите клиенти. Затова се гарантира не просто удобство, а и максимален комфорт.

Моделите, предназначени за геймъри и креативни личности като цяло, които са достатъчно отдадени на работата си, че да прекарват дълго време пред компютъра на бюрото, разполагат с доста екстри. Тук имаме предвид не само стандартната настройка на височината на седалката, така че да е достатъчно комфортно положението, в което тялото е позиционирано. Съвременните модели разполагат с разнообразни регулиращи системи, които спомагат да наместите подлакътниците, облегалката за гърба и тази за главата. За геймърските столове полулегналото положение в даден момент е практично решение, тъй като предразполага дори за почивка след изморителния турнир.

Стоене (и удобство) от друга вселена

Canyon CND-SGCH7

Canyon CND-SGCH7 е ергономичен геймърски стол, който се справя перфектно във всяка ситуация. Той е изграден върху сериозна метална рамка с дебелина от 1.5 милиметра и стабилна основа с 60-милиметрови полиуретанови колелца, които ще ви осигурят комфорт и здравина. Висококачествената мемори пяна и приятната на допир еко кожа ще превърнат и най-дългите игрални сесии в истинско удоволствие. Подлакътниците предлагат 3D персонализация, което означава настройка по височина, наклон навътре/навън и движение напред/назад. Canyon CND-SGCH7 предлага високо ниво на комфорт и персонализация в комбинация с изключителна издръжливост.

Canyon Argama (CND-SGCH4AO)

На свой ред Canyon Argama (CND-SGCH4AO) е друг впечатляващ стол, който отговаря на най-високите изисквания за качествен гейминг стол. Дизайнът забележителен, с ярки цветове и модерни извивки на облегалката. Всеки, който стои на този стол, може да усети комфорта и високата му класа, както и механизмите, които правят преживяването толкова запомнящо се. Покритието на стола е от мека еко кожа в два цвята, с декоративни шевове. Моделът разполага с функция за накланяне на седалката от 90 градуса до 165 градуса, което е легнало положение за пълен релакс и подготовка за битка.

 

---

 

Основата за постигане на успех

От ляво надясно: CND-SFM02 и CND-SFM01

И най-добрият геймърски стол се нуждае от солидна основа. CND-SFM01 и CND-SFM02 на Canyon представляват постелка за под и стол в два цвята. Ако обичате уникалния стил и събирате тематични аксесоари за гейминг, тази постелка е чудесна находка. Издръжливата и противоплъзгаща подложка предпазва пода под стола от драскотини и ожулвания, както и помага да се избегнат шумът и прекомерната мобилност на стола. Освен това осигурява по-плавно и по-контролирано движение на стола. Подложката може да бъде поставена под стол в зони, разпределени за игра, работа или творчество. Безспорно един невероятен аксесоар за тези, които обичат дългите игрови сесии или просто прекарват много време пред компютъра.

 

---

Прецизност и ергономика от най-висока класа

Canyon Emisat CND-SGM14RGB

Може да разширите арсенала си с геймърската мишка Canyon Emisat CND-SGM14RGB, която се отличава с висококачествен оптичен сензор Pixart PAW3212 за максимална прецизност. Джаджата има 7 програмируеми бутона - включително за макро функции - и регулируема DPI стойност от 500 до 4800. Функциите ѝ се допълват от двоен режим 5D джойстик и RGB подсветка с 10 режима. Дългият 1.65 м сплетен USB кабел с феритен пръстен за защита от загуба на сигнал гарантира, че този надежден боец никога няма да ви изневери.

Canyon CND-SGM12RGB

Друг не по-малко способен "опашат" боец е Canyon CND-SGM12RGB. Нейният оптичен сензор Sunplus SPCP6651B осигурява прецизност на всяка повърхност. Мишката изпъква с едни гърди напред пред конкуренцията и на софтуерния фронт благодарение на допълнителен софтуер за настройка. С него се борави изключително лесно и позволява настройването на макрота за всеки от бутоните - а те са общо 6. Що се отнася до качеството на изработката, Canyon са се справили изключително добре, а бутоните са разположени на удобно място. Мишката се доказва и по време на геймплей - прецизността ѝ е похвална и със сигурност ще ви помогне да направите малко повече хедшотове. Животът на бутоните е до 3 милиона кликвания.

 

---

Подложка от нова генерация

Canyon CND-CMPW7

А искате ли да шашнете приятелите си един страхотен нов аксесоар? Canyon CND-CMPW7 е подложка за мишка с необикновени екстри като Qi безжично зареждане на устройства с мощност до 5V / 2A. Подложката е подходяща за зареждане на телефони и други джаджи, които работят с нея. Тя има защита от пренагряване, защита от пренатоварване и защита от късо съединение. Съвместима е с всички видове мишки, а гумирана основа не позволява приплъзване на подложката. Падът работи с всички видове сензори и мишки на пазара. Основата е гумирана за здраво заставане на всяка работна или игрална повърхност. Краищата на подложката са с обшивка за повече издръжливост и по-дълъг живот. Моделът привлича погледа с красив дизайн и подсветка със 7 многоцветни режима по краищата.