Играта Minecraft неслучайно е наричана „Легото на новото поколение“. Този невероятен онлайн конструктор дава не само поле на въображението на милиони потребители от цял свят (по данни на Statista – 126 млн.), но и позволява създаването на цели вселени, някои като от фантастичен роман, а други точно копие на реално съществуващи градове и обекти. Със своите творения Minecraft обществото продължава да ни удивлява всекидневно.

Такъв е случаят със сървъра Middle-earth – неговите създатели са работили близо десет години, за да направят точно копие на Средната земя от „Властелинът на пръстените“ на  Дж. Р. Р. Толкин. Посетителите са поканени да посетят Хобитово чак до границите на Западната околия, да разгледат огромния подземен град Мория под Мъгливите планини и дори да разгледат столица на Гондорската държава – Минас Тирит. Ако ви се разхожда до Мордор – няма проблем, и той е тук. Нищо не е пропуснато в това дигитално Minecraft копие на Средната земя.

Референциите, които екипът използва, са основно описанията в книгите и пейзажите, които можем да видим във филмовата трилогия, но признават, че им се е налагало да използват и своята креативност, за да пресъздадат части от Средната земя, за които Толкин само загатва.

Картата на Средната земя в Minecraft в момента е 29 000 на 30 000 блока, което е приблизително равно на площ от около 870 квадратни километра – почти колкото площта на Далас, Тексас…

За новите потребители има специален тур, който да ги разходи сред най-важните обекти в сървъра. Информация за него ще намерите на страницата на проекта https://www.mcmiddleearth.com

Снимки: Minecraft Middle-Earth

Виж още: Lightning портът може да бъде следващата жертва на Apple

Още от Play