Милионите играчи на Minecraft успяваха да играят популярната игра в продължение на цели шест години, след като тя бе закупена от Microsoft, без акаунт в едноименната компания, но това ще се промени от 2021 г. Онези геймъри, които притежават оригиналната версия на Minecraft и не искат да преминат към Microsoft акаунт, просто няма са могат да играят.    

Откакто дебютира за конзоли през 2011 г., Minecraft съществува в две отделни версии. Оригиналната Minecraft: Java Edition използваше акаунти на шведското студио Mojang, Minecraft: Bedrock Edition, която бе налична за конзоли и през Windows Store, използваше Microsoft акаунти. След промяната акаунтите ще се унифицират в Microsoft акаунт, но пак няма да може да играете с приятели, които ползват другата версия на Minecraft.

Студиото уверява, че промяната няма да доведе до изчезването на други полезни функции като родителския контрол и опцията да блокирате чатове и покани, за което се притесняваха по-младите играчи. 

Потребителското ви име няма да се промени, стига да няма дублиране със съществуващи акаунти. Генерираното от потребители съдържание също трябва да стане съвместимо. Minecraft си остава една от най-големите игри в света и колкото и да е плавна, промяната със сигурност ще засегне много играчи, които ще трябва да се адаптират към нея през следващите месеци, когато ще се извърши тя.

Снимка: Microsoft

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: