Front Page Tech и Джон Просър нямат отлични резултати, когато става въпрос за процент достоверност на слуховете, публикувани от канала в YouTube. Просър и екипът му обаче обикновено са доста точни, когато става въпрос за изтичане на информация от Google. Той правилно разкри редизайна на Pixel 6, както и Pixel Watch, като и двата се появиха месеци преди други източници да ги потвърдят.

Сега той тиражира рендери на предполагаемия Google Pixel Fold, който вероятно ще бъде известен като Pixel Notepad. Независимо от името си телефонът ще бъде първият сгъваем смартфон от Google - всъщност първото сгъваемо устройство от всякакъв вид от Google.

Преди да навлезем в подробностите за него обаче, имайте предвид, че това не са базирани на CAD визуализации. Това са, както директно е заявено от Просър, „3D визуализации, базирани на изображения и „други неща“, които получих от източници“. С други думи тези рендери са много вероятно неточни, когато става въпрос за детайли, но е вероятно да са точни в цялостното представяне на това как изглежда устройството като база.

Най-напред този сгъваем телефон прилича много на Google Pixel 7 Pro. Лентата на камерата е почти директно взета назаем от модела и цялостният дизайн напомня на най-новите представители на семейството Pixel.

Просър казва, че това е флагмански телефон, изработен от метал и стъкло. Има някои големи рамки от вътрешната страна на сгъваемия дисплей, навярно за поставяне на вътрешната предна камера в горния десен ъгъл. Вероятно ще има външна селфи камера, която ще поеме по традиционния маршрут на дизайн с центрирани изрези.

Просър също казва, че е уверен, че телефонът вероятно ще се казва Pixel Fold, а не Pixel Notepad, както се говореше по-рано. Това сочи към много нестабилния характер на всякакви течове на тема Pixel сгъваеми устройства, тъй като Google изглежда изпробва цял куп идеи. Виждали сме поне три кодови имена за предполагаеми сгъваеми устройства от Google например, включително Passport, Pipit и Felix, последното от които е това, което срещаме тук.

И накрая Просър твърди, че този телефон няма да е евтин. Изглежда, че Google може да се прицелва в цена, подобна на тази на Galaxy Z Fold, като предполагаемата цена може да бъде над 1800 долара. Ще трябва обаче да изчакаме и да видим дали това ще се получи, тъй като голяма част от тази информация ни изглежда доста оскъдна. Просър също казва, че този телефон може да бъде пуснат през май на I/O 2023, но това отново изглежда малко пресилено.

Снимка: Front Page Tech

Виж още: Хитър трик може да отключи всеки Pixel от Google без парола (ВИДЕО)