Макар че все още чакаме премиерата на Xperia 1 II, изглежда Sony работи и по друг нов смартфон. Xperia 5 II се очаква да бъде компактният флагман на компанията за тази година. Ако рендърите на LetsGoDigital се окаже, че съответстват на реалността, то тогава може да станем свидетели на един от най-добрите дизайни на смартфон тази година.

Все пак трябва да се отбележи, че това не са официални изображения. Това е само концепция как би могъл да изглежда телефонът. Hole punch дизайнът не е невъзможна опция, но не е и много вероятна, при положение че досега Sony не са залагали на изрезки по екрана.

От друга страна задният панел с тройна вертикална камера, позиционирана в центъра, изглежда като доста реалистична опция. През 2019 година Xperia 1 имаше същото разположение на сензорите, а на Xperia 5 бяха в левия ъгъл. Може би тази година ролите ще се разменят или ще станем свидетели на унифициран дизайн. Виждаме, че и жакът за слушалки се очаква да се завърне.

Друга много вероятна особеност е да се запази 21:9 съотношението на екрана. Ако се сбъднат и прогнозите той да е между 5.6 и 5.8 инча, тогава Xperia 5 II ще се окаже най-компактният флагман на пазара.

Вижте още: Sony цели да постави рекорд с премиерата на Xperia 5 II