След изненадващия анонс на преработената версия на шутъра Call of Duty: Modern Warfare 2 мнозина се питаха какво ще стане с противоречивата мисия No Russian.

Изпълнената с насилие сцена на московското летище можеше да се пропусне в оригинала, но днес подобно съдържание лесно би предизвикало сериозни скандали. Решението на дилемата се оказва изненадващо просто: преработката на Call of Duty: Modern Warfare 2 просто няма да се продава в Русия.

Официалният Twitter акаунт на Activision разкри, че Call of Duty: Modern Warfare 2 няма да намери място в руския PS Store. Решението е на Sony и въпреки че причина за него не се посочва, почти сигурно е, че японският гигант иска да избегне всякакви неприятни изненади.

Припомняме, че при  първоначалната премиера на Call of Duty: Modern Warfare 2 мисията No Russian направо бе извадена от руската версия на играта, като тогава решението беше на издателя Activision. Мисията е известна с това, че пресъздава терористична атака, в която на летището загиват много цивилни.

Междувременно PS4 геймърите от другите части на света ще имат достъп до преработената версия на играта без проблем. Call of Duty: Modern Warfare 2 излиза най-напред за PS4, а по-късно ще я видим за Xbox One и PC. Тази версия предлага само сингъл кампанията и не включва мултиплейър режим.   

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

Тагове: