Тайка Уайтити, режисьорът на хита Thor: Ragnarok и номинирания за „Оскар“ Jojo Rabbit, преговарят с Disney и Lucasfilm, за да оглави бъдещ Star Wars филм.

Разговорите все още не са напреднали и не е ясно как проектът на Тайка Уайтити ще се впише в ТВ и киновселената на Star Wars. В същото време обаче, след като вече направи успешен филм за Marvel и току що режисира добре приетия финал на първия сезон на хита The Mandalorian по Disney+, Тайка Уайтити е силен кандидат.

Disney+ определено има нужда от нов известен режисьор като Тайка Уайтити, след като създателите на Game of Thrones Дейвид Бениоф и Д.Б.Уайс обърнаха гръб на предвидената от тях Star Wars трилогия, за да работят по ексклузивни проекти за Netflix. Освен това режисьорът на The Last Jedi Райън Джонсън също не е наличен тъй като вече работи по продължение на своя номиниран за „Оскар“ трилър Knives Out.

Тайка Уайтити вече е работил с продуцента на Marvel Кевин Фейдж като и с режисьора на Iron Man Джон Фаврю, така че се ползва с подкрепата на две ток ключовите имена зад камера във вселената на Marvel. Самият Тайка Уайтити в момента работи по следващия Thor филм, който се очаква през ноември 2021 г.       

Виж още: Кацухиро Отомо подготвя продължение на Akira! Също и нов филм (ВИДЕО)     

Тагове: