Star Wars: Rise of Skywalker е толкова нашумял и очакван, че вече дори нахлува и във видеоигрите. Рeжисьорът Джей Джей Ейбрамс избра доста интересно място да покаже новия клип от филма, а именно Risky Reels (театъра на виртуалния остров на Fortnite). Това е уникално рекламно събитие за звездната продукция, което естествено завърши с дуел със светлинни мечове.

Събитието бе открито от Ейбрамс, който пристигна с The Millenium Falcon. Дори аватарът на режисьора в играта имаше забележителна прилика с истинския му образ. След преамбюла с домакин Джеф Кийли (най-известен като домакин и създател на The Game Awards) се появи масивен реещ се екран. Краткият ексклузивен клип на възхода на Скайуокър включваше героите Рей, Фин и Поу. След края на "прожекцията" Ейбрамс си тръгна с космическия си кораб, нещата се забавиха и отекна гласът на Дарт Сидиъс, който говореше за "деня на Ситите".

В самия край играчите можеха да гласуват за предпочитания си цвят меч. Това не беше само за забавление – светлинните мечове вече са в играта, както и голям набор от нови тематични предизвикателства с много нови unlockables.

Fortnite бавно промотираше Star Wars още от ноември, когато в играта бяха добавени скинове на stormtrooper-и. Тази седмица бе направена следващата стъпка чрез добавяне на още скинове - на Рей, Фин и новия Sith Trooper от Rise of Skywalker. Това не е първият път, когато разработчиците от Epic си партнират с франчайз. В играта също има скинове и събития, базирани на John Wick и Avengers.

Ето и видео, в което се използва новото оръжие:

Виж още: MX Master 3 – прецизност на много нива (РЕВЮ)

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Play